Kladdiga Chokladmuffins

Dessa muffins har jag och barnen gjort många gånger hithills i år, så lätta att göra och framför allt supergoda.
 
 
 
16 st
 
4 st ägg
5 dl strösocker
200g smör
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
 
Tillagning:
Vispa upp ägg och socker till en porös smet.
Blanda i det smälta smöret och de resterande ingredienserna och vispa till en jämn smet. Smeten blir ganska trögflytande.

Skeda upp rejält med smet i stora muffinsformar á la amerikanske mått.

Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Inte mer!!
Även om det inte ser ut som om de är färdiga ska du inte låta dom gräddas längre. Du måste ju se till att behålla det kladdiga innanmätet ;)

Ta ut dom och låt dom svalna lite.
 
 
#1 - - coffeeandcupcake.blogg.se:

Så gott :) Ha en trevlig fredag :)