Cupcakes med Nutellafrosting

 
Ca 25 st minicupcakes
 
Cupcakes:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
 Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
 
Nutellafrosting:
225 g mjukt smör
50 g cream cheese
1 msk kakao
6 dl florsocker
2 tsk hett vatten
5 rågade msk nutella
 
Vispa det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med cream cheese. Häll i kakao och rör om. Blanda i hälften av florsockret och vattnet. Rör om och häll i resten av florsockret och vattnet. Vispa tills allt är blandat och häll sedan ner nutellan. Spritsa frostingen på cupcaksen och dekorera med strössel.