Mera tårtor

Idag är det mors dag så jag passade på att baka en tårta till det. Den här tårtan innehåller glasscreme, jordgubbar och dumlefluff. Tårtan är spacklad med grädde och täckt med vit sockerpasta. Blommorna och bokstäverna är sockerpasta, bladen är av marsipan. Dekorerade även med en marsipanrulle runt tårtan, suveränt om man vill täcka eventuella skavanker som kan bli när man skär runt. Att det är gott med lite extra marsipan är ju bara ett plus:)
 
 
Jag har även fått min första tårtbeställning. Jag fick ganska fria händer. Det som jag hade att jobba med var att det skulle vara golftema på tårtan. Golftårtan har samma innehåll som mammatårtan. Till sandbunkern har jag använt krossat Digestivekex.
 

Overlock

Här är det just nu ganska glest mellan inläggen. Anledningen är att jag håller på med lite hemliga projekt, men jag lovar att visa så fort jag kan. Jag kan i alla fall uppdatera med att jag idag fått hem min farmors gamla overlock, den är ungefär 25 år gammal och har nog inte sytts på under de senaste 10 åren. Men nu tänkte jag ge den en chans, har haft inne den på service så nu är den nästan som ny igen. Får se vad jag ska hitta på för något slags syprojekt.
 
Visa fler inlägg