Jordgubbssylt

 
Så här i jordgubbstider tänkte jag bjuda på världens enklaste recept på jordgubbssylt.
 
 
Rensa och skölj jordgubbarna
 
Kör dem en stund i matbredaren, kan med fördel finnas kvar en del små bitar.
 
Blanda fryspulver och socker efter hur stor mängd bär du vill göra sylt på.
 
1 kg bär till 1 påse fryspulver, samt 3 dl socker till detta.
 
Blanda ner fryspulvret och sockret i sylten, rör om ordentligt.
 
Nu är sylten klar att hälla upp på burk.
 
Sylten förvaras i frys, denna sylt innehåller inga konserveringsmedel och står sig därför ca 1 vecka i kylskåp.
 
 
 

Facebook

Ni har väl inte missat att Mitt Kakfat även finns på Facebook, gilla gärna sidan. Klicka på bilden så kommer du till facebooksidan.
 
 
 
Visa fler inlägg