Kladdiga Chokladmuffins

Dessa muffins har jag och barnen gjort många gånger hithills i år, så lätta att göra och framför allt supergoda.
 
 
 
16 st
 
4 st ägg
5 dl strösocker
200g smör
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
 
Tillagning:
Vispa upp ägg och socker till en porös smet.
Blanda i det smälta smöret och de resterande ingredienserna och vispa till en jämn smet. Smeten blir ganska trögflytande.

Skeda upp rejält med smet i stora muffinsformar á la amerikanske mått.

Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Inte mer!!
Även om det inte ser ut som om de är färdiga ska du inte låta dom gräddas längre. Du måste ju se till att behålla det kladdiga innanmätet ;)

Ta ut dom och låt dom svalna lite.
 
 

Ordning och reda

Igår fick jag hem detta skåp, mamma hade inte användning för det längre då köket renoverats. Nu är det fyllt med mitt virkmaterial, mycket mer överskådligt än tidigare när man fick gräva i en överfull korg för att hitta den färg på garn man ville ha. Dessutom dammfritt:)
 
 
Visa fler inlägg