Cupcakes med Nutellafrosting

 
Ca 25 st minicupcakes
 
Cupcakes:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
 Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
 
Nutellafrosting:
225 g mjukt smör
50 g cream cheese
1 msk kakao
6 dl florsocker
2 tsk hett vatten
5 rågade msk nutella
 
Vispa det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med cream cheese. Häll i kakao och rör om. Blanda i hälften av florsockret och vattnet. Rör om och häll i resten av florsockret och vattnet. Vispa tills allt är blandat och häll sedan ner nutellan. Spritsa frostingen på cupcaksen och dekorera med strössel.
 
 
 
 
 

Skriver mönster

Virka, repa upp, virka. Det här med att skriva mönster tar tid. Jag håller just på med ett projekt. Vad det blir, ja det får ni förhoppningsvis se om några veckor.
 
 

Beställning från Mitt Kakfat

Hittade du något på min sida som du gillade? Eftersom virkningen är en hobby för mig tar jag emot beställning i mån av tid. Beställning/förfrågan görs via mejl: mittkakfat@gmail.com
 
sortiment hittar du här:
 
 
Frakt tillkommer enligt postens tabell
 
Om du har något särkskilt önskemål vad gäller färg så går det säkert att lösa.
 
Tänk på att kontrollera barnets leksaker med jämna mellanrum. Jag fäster trådarna väl och Ugglornas ögon är så kallade säkerhetsögon men bör inte lämnas till barnet utan tillsyn.
 
 
 
 
Visa fler inlägg